در مورد دیوار سبز مدولار بیشتر بدانیم…
دیوارسبز، دیواری که نفس میکشد
وقتی کلمه دیوار را میشنویم، یک سطح صاف و سخت را در ذهن خود تصور میکنیم. امروزه با پیشرفت تکنولوژی در حیطه دکوراسیون و معماری سبز، موضوعی به نام دیوار سبز بسیار رواج پیدا کرده وذهنیت ما را نسبت به این واژه تغییر داده است.
دیوارها همیشه یک سطح صاف، سخت و بی جان نیستند، بلکه میتوانند نفس بکشند و به زندگی ما آدمها، طراوت و شادابی ببخشند. در این مقاله میخواهیم درباره ی موضوع جذاب دیوارسبز، صحبت کنیم و شما همراهان عزیز را به طور کامل با آن آشنا کنیم.
طی سالیان اخیر واژه دیوار سبز در بین معماران و طراحان دکوراسیون داخلی، بسیار رواج پیدا کرده است. نام دیگر دیوار سبز، دیوار زنده نام دارد چرا که بخشی یا تمام قسمتهای آن با پوششهای گیاهی دلخواه پر شده است.
دیوار سبز را نیز با نامهای باغ عمودی، دیوار زیستی، دیوارهای گیاهان عمودی و… میشناسند. این دیوار سبب ایجاد فضایی سبز و دلباز در داخل ساختمان میگردد. میتوان گفت که تکنولوژی دیوار سبز قدمی مثبت در جهت داشتن زندگی سبز و پایدار برداشته است .
دیوار سبز مدولار چیست
دیوارسبز مدولار، یک سازه ی سبک و سه بعدی است که از پانلهای پیش ساخته تشکیل شده است و همانطور که از نامش پیداست ساختار آن به صورت مدولار میباشد. این پانلها که به صورت فلاورباکس هستند، بر روی دیوار مورد نظر نصب شده و گونه های گیاهی مناسب در داخل هر کدام ازآنها کاشته میشوند. در حقیقت این فلاور باکس ها همانند قطعات پازل در کنار هم قرار گرفته و سطح مورد نظر را می پوشانند. پانلهای متشکل از فلاور باکس، در ساخت دیوار سبز مدولار از جنس ورق گالوانیزه با پوشش رنگ کاملا ضد زنگ (پودری- کوره ای) میباشند.
دیوار سبز همان فضای سبزی است که به صورت عمودی و مستقل و یا بر روی یک دیوار قرار می گیرد. دیوار سبز ها یا به صورت طبیعی به وجود می آیند و یا با استفاده از اصول مهندسی، نماهای سبز دلپذیر در مکانهای دلخواه خلق میشوند.
نحوه ی اجرای دیوار سبز مدولار
در این روش با توجه به در نظر گرفتن ابعاد کار، شبکه ای از پروفیل آهنی بر روی دیوار نصب شده و فلاور باکس های پیش ساخته، از جنس ورق گالوانیزه در فاصله های مشخصی بر روی سطح دیوار نصب و اجرامیشوند. داخل این باکسها لایه های فیلتر و زهکش قرار میگیرند. انتخاب پوشش گیاهی در این مدل دیوار سبز، از نظر دوام و سرعت رشد، دارای اهمیت بسزایی است. زیرا چنانچه پوشش گیاهی نامناسب، از لحاط رشد و تراکم انتخاب شود، زیرسازی و اجرای دیوار سبز بیهوده خواهد بود.
پس باید در اجرای این نوع دیوار، از گیاهان پرتراکم و همیشه سبز استفاده کرد. طراحی و اجرای دیوار سبز به سبک مدولار مناسب همه ی فضاها از جمله بالکن، تراس سبز ، لابی ، پشت بام و… است. همچنین میتوان این دیوارها بسته به سلیقه ی شخصی در ابعاد کوچک و مینیاتوری سفارش داد.
کاربرد دیوار سبز مدولار:
- قابل استفاده در فضاهای داخلی و خارجی
- قابل استفاده در ساختمانهای اداری، تجاری، مسکونی
- قابل استفاده در رستوران، استخر، باغ و…
مزایای استفاده از دیوار سبز مدولار :
علاوه بر زیبایی بصری، میتوان به ایجاد ارزش افزوده برای واحدهای مسکونی، ایجاد دید بصری مناسب برای ساکنین و واحدهای همسایگی، افزایش سرانه فضای سبز شهری، کاهش دمای فضاهای داخلی در فصول گرم، ایجاد الگوی مهندسی مناسب در راستای توسعه فضای سبز عمودی در کشور همچنین استفاده از گیاهان به عنوان یکی از عناصر سازنده محیط تأثیر بسزایی به لحاظ زیست محیطی در نقاط متراکم از جمعیت به همراه دارد اشاره کرد.
– این دیوارها عنصرهای معمارانه خلاقانه ای هستند
– عنصری برای سلامتی روحی و جسمی
– عایق صدا هستند و از بازتاب صدا جلوگیری می کنند
– بهبود وضعیت اقلیمی و هوای محیط
– کاهش گرمای طاقت فرسا و غبار
– محافظ ساختمان
– موثر در سرمایش در تابستان و عایقی مناسب در زمستان
– فیلتر مواد مضر
– جذب CO2 تولید اکسیژن
– کمک به نگهداری گونه های مختلف گیاهی در شهر
– افزایش ارزش ملک
قیمت اجرای دیوار سبز مدولار
جهت برآورد هزینه دیوار سبز عواملی همچون شاسی کشی آهنی ، فلاور باکس دیوار سبز ، نحوه آبیاری و نوع طرح کاشت تاثیر گذار خواهند بود . در این روش گونه های گیاهی بر قیمت اجرای دیوار سبز بسیار موثر است. به طور معمول اجرای دیوار سبز مدولار در فضاهای داخلی در مقایسه با فضاهای بیرونی به دلیل بالاتر بودن قیمت گیاهان مناسب این محیط، هزینه بالاتری خواهد داشت.